fbpx

Idrottsskador och överbelastning

Många idrottare pressar sina kroppar till det yttersta. Vissa har diverse obalanser i kroppen redan innan idrottskarriären som begränsar möjligheterna till prestationsmässig utveckling. Andra stöter på överbelastningsskador under karriärens gång, vilket bromsar upp utvecklingen och i värsta fall tvingar utövaren att sluta. Att överbelasta kroppen och ibland ensidigt skapar som regel stora obalanser i kroppens rörelsesystem. De flesta idrotter har en övervägande dosering av vertikal muskelbelastning vilket skapar stelheter, koordinationsnedsättningar och ineffektiva muskler. Har du smärta och värk på grund av överbelastning?

 

Hur kan spiral stabilisering hjälpa dig?


Spiral stabilisering kan hjälpa dig som sysslar med prestationsidrott och skaffat dig idrottsskador, eller dig som har en överbelastning på något sätt. Man kan också jobba med denna metod i förebyggande syfte, för att bli starkare och skapa en bättre balans i kroppen.

Men det unika med spiral stabilisering är att oavsett idrott kan metoden användas för att hjälpa utövaren att lära sig avlasta kroppen i tillräckligt hög dos, för att maximal anpassning av HELA kroppen kan äga rum under karriären. Det ger goda marginaler till onödiga skador och möjliggör större underkastelse av träningsdos. Jag utformar relevanta övningsprogram på individ- och gruppbasis för att förebygga obalanser. Om idrottsskadan redan ägt rum, appliceras spiral stabilisering för att, tillsammans med annan behandling, optimera läkningsförutsättningarna.

Läs mer om spiral stabilisering eller mina behandlingar.