Särstavägen 1, 74140 Knivsta 018341919
Slide
..den naturliga vägen till funktion & hälsa
Slide
..den naturliga vägen till funktion & hälsa

Förbättra din löpteknik

Jag lär ut hur du kan förbättra din löpteknik och gång med syfte att utnyttja optimal spiral stabilisering. Det innebär att använda hela kroppen på ett sätt att löpningen blir energisnål och skonsam. Människan är som tvåbening, förmögen att kunna generera en uppåtgående kraft under förflyttning framåt. Kraften blir en naturlig stötdämpning som fortplantas genom hela kroppen, förutsatt att ägaren av kroppen vet hur det ska gå till förstås. Med rätt löpteknik kan du förbättra både hälsa och snabbhet, beroende på vad du har för mål.


Löpanalys utifrån dina förutsättningar

Jag analyserar dina aktuella förutsättningar genom en löpanalys. Jag lär dig hur du ska göra, vilka kompletterande löpteknikövningar som kan behövas och vad som kan vara bra att undvika för att du ska lyckas för att nå dina löparmål. Jag erbjuder individuella löpanalyser enligt nedan. Mina analyser passar både elitlöpare och nybörjare.

 

Hur går en löpanalys till?

1. Utvärdering av din rörelsemässiga status och förmåga att rekrytera dina "spirala muskelkedjor" i hela kroppen.

2. Filmning/ utvärdering av löpteknik (utföres på löpband).

3. Genomgång av, utifrån din förmåga, relavanta övningar och löptekniska åtgärder.

4. Filmning/ utvärdering av löptekniska åtgärder.

5. Du får "före/efter"-filmerna hemskickat.

Slide
Löpanalys 60 min (1495 kr)

Passar både elitlöpare och nybörjare. Jag analyserar din aktuella rörelse-/ koordinationsförmåga utifrån perspektivet "löpning med optimal spiral stabilisering". Analysen lägger grunden för en riktad strategi med övningar och löptekniska tips för att du ska kunna nå dina personliga mål med löpningen. Analysen görs på löpband.