Särstavägen 1, 74140 Knivsta 018341919
Slide
..den naturliga vägen till funktion & hälsa
Slide
..den naturliga vägen till funktion & hälsa

Människan - är anpassad för att vara däggdjuret Homo Sapiens

Hur - vad - varför människan ser ut och fungerar som den gör är min stereotyp jag utgår från i alla mina möten med kunder/ patienter. Min intention är att mina kunder ska få hjälp med att fungera så bra som möjligt utifrån stereotypen. Innehållet i de 3 filmerna nedan (Mitt arbetssätt-perspektiv, hållningen och musklerna) ligger till grund för mina rekommendationer och övningstips jag delar med mig av på denna hemsida.

Önskar du en videofilm på en smart övning, för en åkomma eller information om något du önskar veta mer om hur det fungerar i kroppen. Maila då till mig Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. så kanske jag lägger upp mina tankar/ idéer här på sidan. 

Slide
PlayPlay

Mitt arbetssätt

Jag tror på att vi människor är fysiskt/mentalt/spirituellt anpassade för en viss typ av livsstil för att fungera och må bra. Människans funktion som individ är mångfacetterad och jag är specialiserad på "mänskliga" beteendemönster och hur dessa påverkar det fysika och mentala måendet/funktion. Rätt typ av rörelsestimulering av kroppen, intag av artanpassad föda samt anpassad dos av återhämtning är hörnstenarna vid mina patientmöten.

PlayPlay

Hållningen

"Kroppshållningen sätter ramen för hur din kropp styrs". Hjärnan är förberedd för att styra din kropp på ett specifikt sätt med hjälp av nedärvda rörelseprogram. Du behöver "träna" på att ge hjärnan bästa förutsättningar för att din kropp ska belastas effekt och samtidigt skonsamt.

PlayPlay

Musklerna

Alla dina muskler samspelar med varandra via direktiv från hjärnans nedärvda rörelse program. Bindväv såsom ligament, fascior, skelett m.m. är delar av det som tillsammans med musklerna bildar rörelseapparaten. Dock är muskulaturen den vanligaste smärtgivaren från rörelseapparaten och behöver oftare tränas på att slappnas av än motsatsen. En mjuk muskel gör aldrig ont!